Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Wasabi - Wasabia japonica
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Staude som blir ca 30 cm høy og 20 cm vid. Kjent for sine røtter som benyttes sammen med soyasaus som tilbehør til Sushi. Pepperrot blandet med sennep benyttes ofte i stedet for wasabi siden den er en dyr råvare. 1-2 år gamle røtter er best, men det tar ofte langt flere år å få store nok røtter i norsk klima. Dyrket ved en bekk med kaldt vann gir best resultat. Bør benyttes umiddelbart etter at de er kuttet siden smaken raskt forsvinner. Blader, blomster og blomsterstilk kan også benyttes rå og kokt. Starter vekst tildlig på våren og blomstrer også tidlig.
Formering av wasabi
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Frøene spirer best i kjøleskap i fuktig rotmedium.
Deling : Tuedeles på våren etter at planten har kommet i vekst. Større deler kan plantes på permanent voksested utpå sommeren. Mindre deler trenger et år i veksthus.